Premium Nutrition

Makes Superior Horses

Nina Pettersson-Perklén

                                                               "Hästarna dricker och klarar sig bra och återhämtar sig snabbt från träningen."

 

Vi har matat Hoofs kompletteringsfoder i Petri Salmelas stallar redan från slutet av 2021. Hästarna dricker och klarar sig bra och återhämtar sig snabbt från träningen. Hästarna är väl tränade redan från början när de var föl.

Kvalitet av hö, träning och hästarna är olika i Stockholm och Boden och därför också utfodringen skiljer sig mellan våra stallar. Tarmproblem har tagit slut efter vi började med Hoof. Någon gång var några hästar också lite lös i magen, men det blev under kontroll med hjälp av utfodringen. Det finns inte heller problem med transporten – hästarna reser lugnt.

I Stockholm matar vi Vizyme fyra gånger i veckan till vuxna; måndag, tisdag, torsdag och fredag. Vi matar också B-vitaminrik elektrolyt Vimelyte alltid efter träningen. Dessutom matar vi också Hoofs vitaminrika kompletteringsfoder liksom Hoofs E-vitamin Vime SE+E och Vitamin C som kur.

År 2022 var ganska likadan som 2021 med resultaten. Vi är glada att det inte finns några elithästar i stallet just nu. Stallet har varit bland de bästa 25 i Sverige i år 2022. I Finland skulle vi få plats bland de två bästa. Hemmaplaner i Stockholm och Boden är i hyfsat skick – man kan inte klandra!

Alla leveranser från Hoof har också gått bra och de kommer snabbt ända fram till dörren.

 

 

TEAM SALMELA

Stockholm: Anne Raatikainen & Petri Salmela

28 st fullvuxna över 3-äringar

2 st 2-äringar

4 hästskötare

Kan rekommenderas!”–  Anne Raatikainen & Petri Salmela

 

 

 

 

BODEN

Vi började med Hoofs kompletteringsfoder i slutet av 2021. Redan från början blev vi förvånade över att varje häst i stallet verkligen älskade smaken av Hoofs kompletteringsfoder. Hästar slickar alltid krubban tom! Tidigare har det alltid funnits hästar i stallet som inte gillar andra kosttillskott.

Alla hästar äter och dricker bättre nu! Hästarna återhämtar sig alltså också från även hård träningen. Innan Hoof, när några hästar inte åt upp allt önskade, återhämtade de inte heller lika snabbt. 

Hästar reser också bättre nuförtiden. Vi matade hästarna tidigare med olika pastor och andra kosttillskott för magen, men nu har de alla kunnat utelämnas – vi ger bara Hoofs Hoofs Calphovit för magen. Bodens hemmabana ligger bara 2 km bort, men det finns redan 130 km till nästa travbana, så det är viktigt att hästarna inte blir stressade innan travtävlingar och att magarna håller sig bra. Nu upptäckte vi, att vissa hästarnas PH-värden hade sjunkit lite. Orsaken fick sin förklaring när Calphovit hade slutat i stallet – vi beställde mer!

Våra hästars hår och hud ser också bra ut.

Tidigare matade vi Hoofs Calphovit 4 gånger i veckan för tillväxt, skelett och mage samt med multivitamin Vimix Plus och Hoofs elektrolyter och Biotin som kur. Calphovit är fortfarande en grund för utfodringen 3–4 gånger i veckan, men vi ger också Hoofs All Vit In One. Det innehåller förutom allt annat också näringsämnen för hovar och hår, så vi klarar oss lindrigare undan än tidigare. Hästar får äta så mycket hö som de vill. Det våta fodret ges fem gånger i veckan.

 

Boden: Elisabeth Mannberg & Petri Salmela

50 hästar

16 st 2-åringar

34 st över 3-åringar

5 hästskötare

Vi har rekommenderat Hoof också till andra!” - Elisabeth Mannberg & Petri Salmela

                                                                                                                                       

 

Fråga och håll kontakten.

Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor – vi hjälper gärna till. Lämna din e-postadress för att se bakom kulisserna och få tillgång till kampanjer och nya produkter.

Kontakta oss